Alexanderconsort

In februari 2008 werd het Alexanderconsort opgericht. Het draagt de naam van de kerk waarin de cantateconcerten gegeven worden: de Oude of St. Alexanderkerk te Bennekom.

Na de restauratie van 2007 beschikt de kerk over een mooie lichte, meer flexibele ruimte met een prima akoestiek. Op initiatief van Dick Meijer en Elly Meijer-Klein (organiste van deze kerk) is in 2008 bij wijze van proef gestart met het organiseren van cantateconcerten. Na imiddels alweer 10 concerten kan worden gesproken van een succesvol initiatief, want de kerk zit iedere keer opnieuw vol.

De leden van het Alexanderconsort bestaan uit beroepszangers en vergevorderde amateurzangers. Deze mensen leveren hun bijdrage aan de concerten door middel van uitstekende koorzang, a capella of met begeleiding.

Het orkest staat organisatorisch onder leiding van de celliste, Inja Botden: zij verzorgt voor elk concert de benodigde professionele barokmusici. Deze musici spelen op oude of kopie├źn van oude muziekinstrumenten, waarmee aan een verantwoorde uitvoeringspraktijk recht wordt gedaan.

Koor en solisten maken het door hun enthousiasme mogelijk dat er in het kleine Bennekom concerten van formaat worden gegeven.